Een van de cascowoningen van Superlofts in de Buiksloterham is door Urban Echoes getransformeerd in een ‘torenhuis’ dat ontworpen is vanuit een maximale beleving van de ruimte. Het ontwerp is geïnspireerd op de indelingsvrijheid van het Superlofts concept; een innovatief woonconcept van Marc Koehler Architects, waarbij modules van het complex zowel horizontaal als verticaal gekoppeld kunnen worden tot woningen van verschillende groottes en volumes.
Deze woning is een samenvoeging van anderhalve module, met als resultaat een woning met twee verschillende verdiepingshoogtes, op 3 meter en op 6 meter hoogte. Urban Echoes heeft dit typische volume van de woning willen behouden en drie volumes -torens- ontworpen om de woning op natuurlijke wijze onder te verdelen. Het loft-idee wordt benadrukt door deze open plattegrond en zorgt voor spannende verbindingen tussen de verschillende verblijfsruimtes en creëert lange perspectieven in de woning.
De compositie van de drie torens in de ruimte zorgt ervoor dat het daglicht tot middenin de woning kan komen. Hier in het midden van de 18 meter diepe woning ligt de entree. Bij binnenkomst kun je de gehele woning ervaren, van voor- tot achtergevel. Vanuit deze centrale plek zijn de drie verschillende torens zichtbaar. Speciaal voor de hoge ruimtes heeft Urban Echoes hanglampen ontworpen.
In de ranke toren liggen de kinderslaapkamers boven elkaar. De bovenste kinderslaapkamer is bereikbaar via een groene stalen trap. De badkamer, bedstee en meditatieruimte zijn in de bredere toren geplaatst. De meditatieruimte is te bereiken via een stalen ‘klautertrappetje’ en krijgt direct daglicht via openslaande luiken naar de 6 meter hoge ruimte van de hoofdslaapkamer. Tussen deze twee torens ontstaat een bijna binnenstedelijke canyon, waar de ochtendzon zacht doorheen strijkt. De woonkamer wordt van de entree afgeschermd door een laag kubusvormig volume, waarin de keuken, berging, wasruimte en wc zijn opgenomen.
Er is efficiënt en dynamisch met de cascoruimte omgegaan, er is geen verkeersruimte gecreëerd; de plattegrond is een aaneenschakeling van verblijfsruimtes, gescheiden door programmatische volumes.