De binnenstad van ‘s-Hertogenbosch kent vele bijzondere plekken. Op een daarvan, waarbij het riviertje de Binnendieze dwars door de achtertuin loopt, is dit herenhuis gelegen. Typisch aan het pand is de L-vormige plattegrond met een breed front aan de straat en een smalle aansluiting aan de tuinzijde.
Na jaren als kantoorpand in gebruik te zijn geweest, wordt bij deze verbouwing en verandering tot woonhuis, de statigheid van het 18e eeuwse pand als uitgangspunt genomen. Daarnaast is er de wens dat de gesloten en donkere vertrekken een meer ruimtelijke verbinding met elkaar krijgen en er meer daglichttoetreding zal zijn.
De trap naar het souterrain wordt verplaatst naar de hoofdentree zodat het souterrain meer bij het woonhuis betrokken wordt. Vanuit aangrenzende ruimtes zorgen grote stalen binnenpuien van bijna vier meter hoog voor doorzichten en binnenvallend licht in de hal. Deze ingrepen in de voorheen besloten ruimte maakt de totale ruimtebeleving dynamisch. Daarnaast heeft elke kamer een eigen duidelijke functie gekregen: keuken, eetkamer, woonkamer, badkamer, atelier of slaapkamer.
De bestaande kamers-en-suite zijn ingericht voor functies die een directe relatie met elkaar hebben. Zo is de keuken aan de voorzijde op de bel etage geplaatst en verbindt een nieuwe kast met schuifdeuren de keuken met de eetkamer. Op de eerste verdieping is de hoofdslaapkamer verbonden met de badkamer waar op een marmeren tapijt een los bad en een glazen doucheruimte zijn geplaatst. De derde verdieping is helemaal ingericht als slaapverdieping. Aan de achterzijde van de woning is het bestaande terras vergroot. Een nieuwe stalen trap zorgt voor een directe verbinding met de beschutte binnenstadstuin.
Zittend op het verhoogde terras en uitkijkend over de tuin, ontstijgen stemmen de rondvaartbootjes die in de smalle gracht onder het bruggetje in de tuin door varen.