omschrijving
212 is het adres op de Amstel, maar ook de balans tussen twee gepassioneerde sterren chef-koks (richard van oostenbrugge en thomas groot) die hun krachten bundelen om een onvergetelijke ervaring te creëren. Geïnspireerd door deze passie claimen de twee chefs hun plek in het midden van de ruimte in de open keuken. De indeling van het interieur is om de keuken heen ontworpen. Op de hoeken steekt de bar uit om tafels van twee of vier te maken, waar de gasten plaats kunnen nemen. Elke gast heeft een speciale plaats inclusief eigen hanglampje, een handgemaakte besteklade en een comfortabele, grijze Beatle Chair van Gubi.
De focus van het interieur ligt op de centrale keuken en de ervaring van de gast, al het andere is letterlijk vervaagd in de kleur grijs; van de vensterbanken tot de schakelaars.
De ingang van het restaurant is te herkennen aan een neutrale grijze luifel met enkel een klein neon logo dat door het glas naar buiten schijnt. Er is verder geen gebruik gemaakt van branding dat van buitenaf te zien is. Hetzelfde neon logo hangt ook op de afzuigkap in het anders merkloze interieur.
De focus van 212 ligt op het eten, de bereiding en een onvergetelijke gastervaring.
concrete ontwierp het concept, de naam, het interieur en de totale identiteit van restaurant 212.
motivatie
Restaurant 212 is het eerste no table restaurant van Amsterdam. De twee gepassioneerde chef-koks, richard van oostenbrugge en thomas groot, claimen hun plek in het midden van het restaurant in de centrale keuken. De bekende open keuken verandert in een interactieve ervaring waarbij de gasten en de chefs direct met elkaar kunnen communiceren, wat de sfeer op een positieve manier beïnvloedt. De intrigerende smaken van de gerechten, het unieke concept van de ruimte en de vernieuwende kijk op de restaurantervaring van de gast creëren een gastervaring om nooit te vergeten.