In 2005 is de monumentale Pnielkerk in Amsterdam Bos en Lommer van bestemming veranderd en verbouwd tot internationaal cultuur podium: Podium Mozaïek.
In 2016 is studio RIANKNOP uitgekozen om concept en ontwerp te maken voor de herinrichting van foyer en restaurant.
Ontwerp laat zich leiden door het mozaïek van de monumentale buitengevel, het mozaïek van de multiculturele buurt waar het theater gehuisvest is en de naam van het cultureel podium.
De architectuur van het pand is door vertaald naar het interieur en deze vormen een sluitend geheel.
In de middenkern van de begane grond is een dragend deel gesitueerd, waarop het podium van verdieping 1 rust. Dit deel is zover mogelijk open gemaakt. In samenwerking met Kiki van Eijk is een mozaïek ontworpen waarmee de gehele middenkern is bekleed. Vormen uit de dans en muziek zijn verweven met kleuren uit het pand.
De vormentaal van de raampartijen van het monument is doorgevoerd in bekleding van vaste banken, blauwe jeans is in een patchwork toegepast, precies volgens patroon en maatvoering van de raampartijen. De vaste maatwerkbanken hebben allen een vorm die zijn oorsprong vindt in diezelfde raampartijen van de buitengevel.
Blauw uit de muurschildering in de theaterzaal die bij het pand hoort komt in diverse schakeringen en materialen terug. Het originele geëtste raam wat ooit in de tochthal van de kerk heeft gezeten is terug geplaatst in de entree en zorgt voor licht in het restaurant.
Er zijn verschillende zithoeken gecreëerd. Restaurant, foyer en barfunctie gaan hierdoor naadloos in elkaar over. Open, maar wel beschermd genoeg om al deze functies naast elkaar te laten bestaan, de gehele dag door.