Recentelijk heeft gebiedsontwikkelaar BPD zijn intrek genomen in het voormalige Burgerweeshuis (1960) in Amsterdam. Het door Van Eyck ontworpen gebouw kenmerkt zich door een wisselwerking tussen het interieur, het gebouw en het omliggende (stads-) landschap. Bij de start van het interieurontwerp waren de uitgesproken architectuur, de oorspronkelijke functionele indeling en de originele kwaliteiten van het gebouw uitgangspunt en vormen de eerste laag voor het ontwerp.
Het interieur is vervolgens als een losse, nieuwe laag toegevoegd. Het vloerontwerp sluit aan op de betonconstructie van het gebouw met donkerdere vlakken die refereren aan het raster van de koepels. De scheidingswanden volgen de ritmiek van het gebouw en ook het meubilair en de losstaande schermen passen bij de sobere architectuur. Alle nieuwe toevoegingen zijn niet alleen qua maatvoering maar ook qua materiaalgebruik op elkaar én op het bestaande gebouw afgestemd. Als volgende stap in het ontwerp werd er een kleurlaag op basis van een studie naar de kleuren uit de tijd van Aldo van Eyck toegevoegd met als doel een verdere differentiëring van de ruimten. Als laatste ontwerplaag kwam de kunst, waarin ruimte en architectuur centraal staan. In het ontwerp gaat de kunst een dialoog aan met het gebouw, zowel binnen als buiten.
Het strakke en sobere ontwerp sluit naadloos aan op de strenge ritmes, ruimtelijke ordening en maatvoering van de bestaande architectuur. Door terug te gaan naar de essentie van het gebouw, zijn we in staat geweest om de kracht en eenheid van het Burgerweeshuis te bewaren en een nieuwe laag in de tijd toe te voegen aan het gebouw.