Het interieurontwerp voor CMS in Amsterdam laat zich lezen als een moderne, ingetogen chique, transparante en warme werkomgeving. De gekozen vormentaal en de materialisatie van het interieurontwerp zijn complementair aan de toegepaste vormen en materialen in het exterieur.
CMS heeft haar intrek genomen in de bovenste 6 verdiepingen van de zuidtoren van het project The New Atrium. De nieuw aangebouwde torens naar ontwerp van Architectenbureau MVSA, kenmerken zich door het transparante voorkomen in combinatie met rijke materialisatie. Beide torens zijn voorzien van subtiele rondingen op de hoeken en karakteristieke wintertuinen met verticale stijgpunten die zich helder in het gevelbeeld laten aflezen.
Alle wanden in het interieur hebben een ronding; de volglazen wanden van de werkruimten zijn afgerond op de hoeken en vormen een vloeiende lijn door het gebouw. Het archief, dat als maatwerk rondom de gebouwkernen ontworpen is, is ook met de karakteristieke rondingen uitgevoerd. Hiermee wordt een krachtig en warm gebaar gemaakt dat zich vanuit alle aangrenzende ruimtes laat lezen. De gekozen materialisatie heeft een ‘roestige’ uitstraling als verwijzing naar de kopertinten in het exterieur met messing detaillering. Verfijnde details in het meubilair en verlichting wisselen elkaar hierbij af om tot een gebalanceerd geheel te komen.
CMS ontvangt haar klanten op de bovenste verdieping. Deze verdieping met ontvangstgebied en vergaderruimte kenmerkt zich door een riante verdiepingshoogte van 4,5m, met prachtig uitzicht over de stad. De vloerafwerking is in een lichte natuursteen met messing belijning. De afwerking van de gebouwkernen in vintage leer is met een lichtkrans verrijkt om de hoogte te accentueren.
CMS heeft gekozen voor een hybride kantoorconcept. Kenmerkend is de afwisseling tussen open- en gesloten werkplekken. Alle werkplekken zijn elektrisch in hoogte verstelbaar. In het hart van de kantoorvloeren bevinden zich de pantry en aanlandplekken. Om de transparantie van het hybride kantoorconcept te waarborgen is ervoor gekozen om het meest dynamisch en open gedeelte van het archief aan de liftkernen te koppelen. Dankzij deze methodiek is bovendien een optimalisatie in werkplekken gerealiseerd aan de buitengevel waarbij alle functies die géén direct daglicht behoeven naar binnen zijn geplaatst.
De verdiepingen van CMS zijn allen verbonden met trappen langs de gevelzijde aan de wintertuin. Tussen de 12e en 13e verdieping ontbrak deze verbinding echter in het gebouwontwerp. Fokkema & Partners Architecten is erin geslaagd deze ontbrekende verbinding op bijzondere wijze te maken door het toevoegen van een voor CMS op maat gemaakte trap.